Grevă la CFR, este haos în gări. Sute de trenuri sunt blocate

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Este haos în mai multe gări din țară după ce peste 1.000 de muncitori CFR au întrerupt lucrul, revoltați din cauza înghețării salariilor. Sunt întârzieri și de 300 de minute, iar din peste 50 de gări nu mai pleacă niciun tren.

Oamenii spun că nu este vorba despre o grevă propriu zisă, ci mai degrabă de un protest spontan prin care aceştia îşi cer drepturile.

CFR călători a anunţat că, în cazul în care circulaţia trenurilor va fi afectată de continuarea protestului pasagerii îşi vor primi înapoi banii pentru contravaloarea biletelor plătite şi neutilizate.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a declarat că oamenii trebuie să respecte legea iar dacă salariile ar fi majorate cu 10% impactul ar fi de 1 miliarde de lei, bani care nu există.

„Am avut întâlniri cu managerii companiilor din CFR. După ședința de guvern o să am întâlniri și cu ei și cu lideri de sindicat. Vreau să fiu foarte clar. Mă aflu în situația următoare: niște domni înaintea mea au promis foarte multe lucruri. Au promis că va intra în vigoare statul feroviarilor, au promis liderilor sindicali că li se vor majora salariile și că anumite facilități vor fi puse în practică din ianuarie. Totodată, tot acea guvernare spunea că infrastructura feroviară trebuie să dispară sau să fie tratată la „și altele”. Managerilor le-am spus o realitate și nu vrea să fiu acuzat că am făcut promisiuni de care să nu țin cont. Realitatea este o realitate economică neplăcută sau nesustenabilă economic pe CFR Marfă sau CFR Călători.
Împreună și cu managerii și cu liderii de sindicat să găsim soluții astfel încât veniturile să crească, dar să fie susținute economic”, a declarat Grindeanu.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI