A început ședința pentru noile restricții. Masca textilă ar putea fi interzisă

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

A început ședința pentru introducerea de noi restricții după ce numărul cazurilor de infectare a explodat în ultimele 24 de ore. Una dintre măsurile discutate de autorități este excluderea măștilor textile și înlocuirea lor cu cele de tip FFP2 sau medicale. Specialiștii susțin că în două săptămâni tulpina Omicron va deveni dominată și vom ajunge la 25.000 de infectări zilnic. Noile restricții ar putea semăna chiar cu un lockdown parțial.

Printre măsurile noi propuse de CNSU se numără și obligația ca doar masca de protecție de tip medical sau FFP2 să fie folosită, astfel încât să acopere gura și nasul, în toate spațiile publice închise și deschise, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne. Aceasta înseamnă că măștile textile nu vor mai fi acceptate.

Excepție de la măsura prevăzută fac următoarele categorii de persoane:

a) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;
b) persoanele care sunt singure în birou;
c) prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
d) reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
e) vorbitorii aflați în spații închise sau deschise cu condiția respectării distanței de minimum 3 metri între aceștia și oricare din celelalte persoane din public;
f) persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activități sportive.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI