Creștere uriașă de infectări. 6018 cazuri COVID în ultimele 24 de ore

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 6 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 6.018 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 44 decese. Nu sunt raportate decese anterioare.

Premierul a avut în această dimineață o discuțuie cu reprezentanții sindicatelor, pentru a stabili măsurile de gestionare a pandemiei. Printre altele, Guvernul vrea să reducă perioada de carantină pentru persoanele vaccinate, iar acestea să stea doar 10 zile în izolare.

Tulpina omicron se răspândește alarmant. În plus, crește numărul pacienților cu COVID din spitale, iar mulți dintre aceștia sunt infectați cu Omicron.

În ultimele 2 zile, Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” și INCDMM „Cantacuzino” au confirmat încă 91 cazuri noi de infectare cu tulpina OMICRON a virusului Sars-Cov-2.

Este vorba despre 46 de bărbați și 45 de femei cu vârste cuprinse între 0 ani și peste 80 de ani din municipiul București și județele Brașov, Mureș, Constanța, Harghita, Ilfov, Sibiu, Tulcea, Argeș, Călărași, Maramureș, Călărași, Caraș Severin, Prahova, Satu-Mare, Timișoara.

Un număr de 9 persoane au istoric de călătorie în Marea Britanie, Italia și Portugalia, iar 40 sunt nevaccinate anti-COVID 19.

Numărul cazurilor de infectare la nivel național cu varianta OMICRON a virusului Sars-Cov-2 se ridică la 183.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI