Rusia va simula un ATAC NUCLEAR sâmbătă! Exercițiile militare, supervizate chiar de Vladimir Putin

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Vladimir Putin anunță lansări de rachete balistice și de croazieră. Liderul de la Kremlin va fi prezent, mâine, la o serie de exerciții care vor simula un atac nuclear. Un mesaj controversat vine și de la Ambasada Rusiei în România. Oficialii de la Moscova susțin că bombardamentul din Ucraina, în care o grădiniță a fost distrusă, este „o înscenare” și reprezintă, de fapt, „o primă provocare la război”. De altfel, președintele american, Joe Biden, a convocat de urgență liderii NATO pentru a lua o decizie în urma atacurilor recente din estul Ucrainei.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, Vladimir Putin va superviza exercițiile militare ale forțelor rusești, desfășurate în cursul zilei de sâmbătă, inclusiv lansarea de rachete balistice și de croazieră menite să simuleze un atac nuclear, relatează media internaționale. 

Mai exact, este vorba despre exercițiile strategice anuale, care se vor avea loc sâmbătă și vor fi supervizate de comandantul suprem al forțelor armate Vladimir Putin.”Rachete balistice și de croazieră vor fi lansate cu această ocazie”, a mai anunțat Miniserul Apărării de la Kremlin.

Informația a fost confirmată și de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care susține că exercițiile fac parte din procesul obișnuit de antrenament al forțelor armate și a negat că ar fi un semnal de escaladare a crizei.
 
El a mai spus că rolul lui Vladimir Putin în acest proces este ”esențial”, adăugând că, cel mai probabil, președintele rus va superviza exercițiile dintr-un ”centru de criză”.

La exerciții vor participa Forțele aeriene, Districtul militar de sud, Forțele navale nordice și Flota din Marea Neagră, ministerul apărării susținând că este vorba despre manevre militare planificate anterior.

Guvernele occidentale au avertizat recent că Rusia ar plănui manevre strategice privind simularea de atacuri nucleare în cursul acestei luni, și nu în timpul verii, așa cum se întâmplă de obicei.

În prezent, peste 150.000 de soldați ruși au fost mobilizați de-a lungul graniței cu Ucraina, o parte fiind dispuși în Belarus.

În timp ce o planetă întregă este cu ochii pe situația de pe Flancul Estic, un adevărat butoi cu pulbere zilele acestea, preşedintele Belarusului Aleksandr Lukaşenko, tulbură și mai mult apele, prin declarațiile pe care le face. Mai exact, liderul de la Minsk, cunoscut pentru politica sa rusofilă, a declarat, joi, că ţara sa este gata să găzduiască pe teritoriul său „arme nucleare” în caz de ameninţare din partea Occidentului. De altfel, Lukașenko a fost convocat la Moscova, în cursul zilei de astăzi, pentru a discuta despre prelungirea sau nu a mandatului trupelor rusești pe teritoriul acestei foste republici sovietice. 

Pe de altă parte, Ambasada Rusiei în România susține că bombardamentul din Ucraina, în care o grădiniță a fost distrusă, este „o înscenare”.

„Așa cum am spus! A avut loc prima provocare „sub steag fals” în Stanița Luganska. Orice expert militar va spune că un proiectil capabil să facă o astfel de gaură în perete ar fi distrus complet interiorul încăperii. Iar aceasta seamănă cu o înscenare de proastă calitate în spiritul „Căștilor Albe”: geamuri întregi, jucării pe rafturi. Slavă Domnului, nu au fost răniți copii, ca în Siria, Irak etc”, susțin reprezentanții Ambasadei, într-o postare pe Facebook.

Este mobilizare de forțe pe toate fronturile. Președintele Joe Biden găzduiește, astăzi, o nouă discuție despre criza din Ucraina. Printre liderii cu care va discuta președintele american se numără și Klaus Iohannis, dar și lideri din Canada, Franța, Germania, Italia, Polonia, Marea Britanie.

Sursa: Realitatea de Diaspora

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI