Președintele CE, Ursula von der Leyen: Bănci rusești, blocate la tranzacții internaționale

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat sâmbătă seară că o serie de bănci rusești importante vor fi deconectate de la sistemul de operațiuni interbancare internaționale. În acest fel, marile puteri occidentale speră să afecteze în mod semnificativ capacitatea lui Vladimir Putin de a-și finanța mașina de război.

De asemenea, vor fi înghețate bunurile în valută ale Băncii Centrale Ruse, ïar oligarhilor rusi „le va fi interizs să-și mai folosească activele”. „Putin a pornit pe o cale care țintește să distrugă Ucraina. Dar ce face este să distrugă viitorul propriei țări,” a afirmat șefa Comisiei Europene.

Von der Leyen a mai precizat că țările semnatare ale înțelegerii -Franța, Germania, Italia, Canada, Marea Britanie, SUA, plus Comisia Europeană- vor renunța la așa-numitele ”golden passport” – modalitate de acordare a cetățeniei în schimbul unor investiții.

„Noi, liderii Comisiei Europene, Franța, Germania, Italia, Regatul Unit, Canada și Statele Unite condamnăm războiul lui Putin și atacurile asupra națiunii suverane și a poporului Ucrainei. Suntem alături de guvernul ucrainean și de poporul ucrainean în eforturile lor eroice de a rezista invaziei Rusiei. Războiul Rusiei reprezintă un atac asupra regulilor și normelor internaționale fundamentale care au prevalat de la cel de-al Doilea Război Mondial, pe care ne angajăm să le apărăm. Vom cere socoteală Rusiei și ne vom asigura colectiv că acest război este un eșec strategic pentru Putin.”

Vezi AICI comunicatul integral

Sursa: Realitatea Financiara

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI