RĂZBOI Rusia-Ucraina ZIUA 6

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Ucraina a început a 6-a zi de război. A rezistat 5 zile. Sirenele au sunat din nou în primele ore ale dimineții de marți în capitala Kiev. De șase zile, trupele rusești vor să cucerească orașul-cheie al Ucrainei.

La periferia capitalei a ajuns convoiul imens de blindate de peste 100 de kilometri. Și în sudul țării au fost explozii, în orașul Herson. Tot mai multe trupe ale forțelor armate din Belarus au fost observate masate la granița Ucrainei cu Belarus, în nord-est. Rusia a fost acuzată că a folosit în bombardamentele de luni temuta armă termobarică, supranumită de Kremlin „tatăl tuturor bombelor”. Luni au avut loc și primele negocieri pentru încetarea războiului.

Ulteiror, președintele Zelenski a lansat acuzații foarte grave și a cerut suspendarea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU și judecarea oficială a Rusiei pentru crime de război, prin uciderea de civili. Curtea penală internațională de la Haga a anunțat luni că va deschide o anchetă pentru posibile crime de război ale Rusiei în Ucraina.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI