Zelenski îl amenință pe Putin după „CRIMELE de război” în Harkov – Ce spune despre atacul Kievului | VIDEO

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Un stat care comite crime de război împotriva civililor nu poate fi membru al Consiliului de Securitate al ONU, a transmis președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, luni noaptea, într-un nou mesaj video.

Într-un discurs transmis luni noaptea târziu, Volodimir Zelenski a anunțat că în cele cinci zile de când a început asaltul rușilor au avut loc 56 de lovituri cu rachete, iar 113 rachete de croazieră au fost lansate în Ucraina.

„Bombardarea brutală a Harkovului cu rachete de artilerie este în mod clar o crimă de război”, a mai spus Zelenski.

„Pentru dușmani, Kievul este principala țintă. Nu i-am lăsat să spargă apărarea Capitalei, ei acum trimit desant. Îi vom neutraliza pe toți. 

S-a încheiat prima rundă de negocieri, negocieri în timpul cărora ne-au bombardat. Am semnat astăzi cererea de aderare la UE, ne-am câștigat dreptul să fim egali”, a mai transmis președintele Ucrainei.

 

„Astăzi (luni, 28 februarie – n.red.), forțele ruse au tras cu brutalitate asupra Harkovului. Este o crimă de război. Harkov este un oraș pașnic, există zone rezidențiale pașnice, fără baze militare. Nici o singură unitate militară.  Zeci de relatări ale martorilor oculari arată că nu a fost o țintă falsă, ci a fost distrugere deliberată, cu uciderea oamenilor: rușii știau unde trag. Cu siguranță va exista un tribunal pentru această crimă. Internațional. Este o încălcare a tuturor convențiilor. Nimeni în lume nu te va ierta că ai ucis oameni pașnici ucraineni”, a declarat Zelenski în mesajul video transmis luni noapte.

„Harkovul este un oraș pașnic, mândru și puternic. Ați fost mereu așa. Veți fi mereu așa. Vom îndura și asta. Vom proteja Ucraina. Îi vom ajuta pe toți cei care au suferit de pe urma unei invazii inumane”, a spus Zelenski.

„Răul, înarmat cu rachete, bombe și artilerie trebuie oprit imediat și distrus economic. Pentru a arăta că omenirea e capabilă să se apare, este necesar să luăm în considerare o închidere completă a spațiului aerian pentru rachete, avioane și elicoptere rusești.

Un stat care comite crime împotriva civililor nu poate fi un membru al Consiliului de Securitate ONU. Pentru un astfel de stat, intrarea în toate porturile, canalele și aeroporturile din lume trebuie oprită. Un astfel de stat nu ar trebui să primească miliarde pentru exporturi de energie. A plăti pentru produse rusești înseamnă, acum, să plătești pentru uciderea unor oameni”, a mai spus Zelenski în mesajul său televizat.

 

Mai multe explozii au fost auzite în orașul Harkov și în seara de luni. Primarul din Harkov a anunțat că mai multe zone din oraș au rămas în întuneric. Acesta spune că bilanțul trist al victimelor soldaților ruși a ajuns la 9 morți și 37 de răniți, potrivit Unian.net.

Sursa: Subiectul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI