Rușii au INTERZIS la turneul de la Wimbledon

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Jucătorii ruşi nu vor avea voie să concureze la Wimbledon în acest an, potrivit unui raport publicat marţi pe site-ul de ştiri din industria sportivă Sportico.

La începutul acestei luni, All England Lawn Tennis Club (AELTC), care organizează turneul de Grand Slam pe iarbă, a declarat că se află în discuţii cu guvernul britanic cu privire la participarea jucătorilor din Rusia şi Belarus.

Organizatorii au declarat că intenţionează să anunţe o decizie la jumătatea lunii mai, înainte de termenul limită de înscriere pentru turneul din 27 iunie-10 iulie.

Interzicerea jucătorilor ruşi i-ar împiedica pe Daniil Medvedev, numărul doi mondial, şi pe Andrey Rublev, clasat pe locul opt, să concureze pe tabloul masculin. Anastasia Pavlyuchenkova ocupă locul 15 în clasamentul feminin.

Raportul a precizat că nu este clar dacă jucătorii din Belarus vor fi, de asemenea, interzişi. Belarus este o zonă cheie de pregătire pentru invazie, pe care Rusia o numeşte „operaţiune specială”.

Organismele care guvernează tenisul au interzis Rusiei şi Belarusului să participe la competiţiile internaţionale pe echipe în urma invaziei. Jucătorilor li se permite să concureze în turnee, dar nu sub numele sau steagul ţărilor lor.

Ministrul britanic al sporturilor, Nigel Huddleston, a declarat luna trecută că nu s-ar simţi confortabil cu un „sportiv rus care arborează steagul rusesc” şi care ar câştiga Wimbledon la Londra.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI