Zelenski e gata să negocieze soarta orașului Mariupol pentru a salva soldații rămași acolo: „Inamicul ne depășește numeric de zece ori”

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Ucraina a propus miercuri Rusiei o „sesiune specială de negocieri” la Mariupol, oraşul-port asediat de la Marea Azov, pentru a salva „civili şi militari”, informează AFP.

„Suntem pregătiţi să organizăm o sesiune specială de negocieri la Mariupol. Pentru a-i salva pe băieţii noştri, (batalionul) Azov, soldaţi, civili, copii, vii şi răniţi. Pe toată lumea”, a scris pe contul său de Twitter Mihailo Podoliak, consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

„Suntem gata să venim oricând cu Mihailo Podoliak pentru aceste negocieri, de îndată ce primim confirmarea din partea rusă”, a declarat negociatorul-şef ucrainean David Arakhamia pe canalul său Telegram.

După săptămâni de lupte, Mariupol este pe punctul de a cădea în mâinile forţelor ruse, care şi-au intensificat atacurile, potrivit unuia din comandanţii militari ucraineni asediaţi în în uzina Azovstal din acest oraş-port.

„Inamicul ne depăşeşte numeric de zece ori”, a spus Serghii Volina de la Brigada 36 Infanterie Marină.

Potrivit preşedintelui Zelenski, soldaţii ucraineni asediaţi în Azovstal, ultima insulă a rezistenţei din acest oraş,”protejează cu preţul vieţii (…) în jur de o mie de civili, femei şi copii”.

Sviatoslav Palamar, adjunctul comandantului batalionului Azov, una dintre cele două formaţiuni ucrainene care încă rezistă în Mariupol, a subliniat, miercuri, într-un mesaj video pe Telegram, că situaţia este „critică” în fabrica atacată de forţele aeriene ruse cu „bombe super puternice”. El a cerut liderilor internaţionali să „salveze mai întâi” civilii din uzină.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI