ATAC cibernetic masiv asupra României. Mai multe site-uri guvernamentale au căzut pradă hackerilor. Cine revendică atacul

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Atac cibernetic de amploare la instituțiile statului român! Site-urile Guvernului României, al MApN, CFR Călători și al Poliției de Frontieră au fost atacate.

UPDATE Grupul de hacking Killnet își revendică responsabilitatea pentru distrugerea site-urilor web ale Guvernului României, Ministerului Apărării, Poliției de Frontieră, operatorului feroviar CFR Călători și OTP Bank România, susțin surse guvernamentale. Atacul vine după ce Guvernul României a spus că ia în calcul furnizarea de arme Ucrainei. „Acesta va fi ultimul lucru pe care l-a făcut Guvernul României”, a transmis Killnet, potrivit surselor guvernamentale.

În această dimineață, accesul la site-urilor gov.ro, mapn.ro si politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro si a site-ului unei instituții financiare a  fost afectat de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS (distributed denial of service).

Specialistii IT de la nivelul structurilor guvernamentale colaborează cu experții institutiilor de specialitate pentru restabilirea accesului și identificarea cauzelor. Între timp, accesul către site-ul www.gov.ro a fost refăcut.

Ministerul Apărării confirmă atacul cibernetic și spune că nu a compromis funcționarea paginii, ci ddoar a blocat accesul la site.

Dragi colegi, confirmăm că un atac cibernetic de tip distributed denial of service (DDOS), a fost declanșat, la ora 04.05, asupra site-ului MApN (www.mapn.ro). 

Atacul nu a compromis funcționarea paginii de internet a instituției, ci doar a blocat accesul utilizatorilor la aceasta.

 Facem precizarea că site-ul MApN nu conține baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale MApN.

Specialiștii Comandamentului Apărării Cibernetice al MApN (CApC) lucrează la acest moment pentru reluarea funcționalității paginii de internet a ministerului.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI