Lucian Bode, măsuri radicale după tragediile de la Saga Festival privind prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Lucian Bode – ministrul de Interne a declarat, joi, că a dispus măsuri radicale după tragediile de la Saga Festival privind prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri.

„Am avut parte de o tragedie și este regretabil că un tânăr a murit în urma supradoze la acest festival. La fiecare acțiune de amploare la care noi participăm, evident că noi tragem concluzii și pe principiul lecțiilor învățate transmitem structurilor noastre ce s-a făcut bine și ce trebuie să corectăm. Așa am făcut și aici. 73 de mii de participanți, 129 de dosare penale, 119 dosare penale pe componentă de consum, deținere ilegală de droguri și substanțe interzise. Acestea sunt cifre care spun totul despre activitatea structurilor MAI din cele trei zile. Iertați-mă, aceste dosare penale au fost întocmite de structurile MAI, nu de către altcineva. Teoria că MAI nu a fost prezent activ în acest eveniment este una falsă. Am avut peste 400 de efective zilnic în cele trei zile de festival”, a spus Lucian Bode.

„Am dispus structurilor MAI să vină cu un plan pe cele două componente: de prevenire și de combatere. Astăzi, începând cu orele 10.00, am convocat toate structurile cu responsabilitate în acest domeniu și în urma acestei întâlniri vom stabili măsuri pe termen scurt, pe termen mediu privind prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri și alte substanțe interzise. Concret, vom reevalua activitățile de colectare a datelor, vom pregăti suplimentar personalul MAI, vom stabili calendarul evenimentelor cu public numeros și acolo vom avea o prezență sporită a efectivelor MAI, vom pregăti organizatorii de evenimente pentru că este nevoie să avem o colaborare foarte bună și, foarte important, vom comunica public”, a mai spus ministrul.

Lucian Bode nu este mulțumit de modul în care este condusă lupta antidrog în România.

„Nu pot să spun că sunt foarte mulțumit cum acționează, atâta timp cât azi sunt destructurați și mâine sunt alții în loc”, a spus Lucian Bode, într-o conferință de presă, joi.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI