David Popovici este campion mondial și la 100 de metri! Dublă istorică realizată după 49 de ani

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Înotătorul român David Popovici este noul campion mondial la 100 de metri. Este al doilea titlu suprem câștigat de sportivul dinamovist în doar trei zile.

David Popovici a parcurs cele două lungimi de bazin în 47:58. A fost urmat de francezul Grousset. Este pentru prima dată după 1973 când un sportiv câștigă, la aceeași ediție a Campiontului Mondial, titlurile în probele de 100 m și 200 m. Precdedenta performanță a fost realizată acum aproape 50 de ani, de americanul Jim Montgomery. Cu mai puțin de o oră înainte de startul finalei, David Popovici a intrat în bazin pentru a se antrena. Ședința a durat aproximativ 15 minute, după care sportivul a discutat cu antrenorul lui și a mers la vestiare, unde a pus la punct ultimele detalii. 

Înotătorul român a reuşit o nouă cursă senzaţională la Campionatul Mondial de națație de la Budapesta. El s-a calificat în finală la 100 m cu cel mai bun timp, 47,13, stabilind un nou record mondial de juniori.

David Popovici nu a avut mult timp de odihnă după ce luni a câștigat titlul mondial la 200 m. Marți a concurat în seriile de la 100 m, pe care le-a dominat autoritar, obținând cel mai bun timp, 47,60.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI