Klaus Iohannis, la Summitul NATO de la Madrid. Președintele, primit de Regele Felipe al Spaniei

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Președintele Klaus Iohannis ajunge, astăzi, la Madrid, la summitul extraordinar al NATO. Potrivit Administrației Prezidențiale, războiul din Ucraina și criza de securitate din regiunea Mării Negre sunt subiectele principale de pe agendă.

Reuniunea a fost convocată pentru a treia oară în acest an, în contextul invaziei militare a Rusiei în Ucraina, iar președintele Volodimir Zelenski va susține un discurs la începutul reuniunii. 

În această seară, Klaus Iohannis va participa la dineul de gală oferit de Majestățile Lor Regele Felipe al VI-lea și Regina Letizia în onoarea șefilor de stat și de Guvern prezenți la summit. 

La reuniunea de la Madrid vor fi adoptate decizii privind consolidarea și eficientizarea NATO din perspectivă politică, militară, funcțională și tehnologică. 

Klaus Iohannis va accentua contribuția României la sprijinirea Ucrainei, pe plan umanitar și în diminuarea riscurilor legate de securitatea alimentară. 
Președintele va reitera și sprijinul ferm al țării noastre pentru politica NATO a „Ușilor Deschise”, inclusiv pentru aderarea Finlandei și Suediei la Alianța Nord-Atlantică. 

Sursa: Realitatea Din PNL

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI