Premierul Nicolae Ciucă: ”România se apropie de momentul admiterii în OCDE. Românii vor vedea o calitate crescută a interacțiunii cu administrația publică”

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Premierul României, Nicolae Ciucă, susține că țara noastră este tot mai aproape de aderarea la OCDE. A fost convocat în acest sens Comitetul Interministerial pentru coordonarea aderării la OCDE.

„România se apropie de momentul admiterii în OCDE (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică), organism din care fac parte cele mai dezvoltate economii ale lumii. Membrii OCDE dețin 90% din investițiile străine directe și 70% din producția și comerțul mondial.

Pentru pașii tehnici care urmează, am convocat Comitetul Interministerial pentru coordonarea aderării la OCDE, pentru a analiza stadiul pregătirii României pe drumul aderării, pe care ne-am înscris ferm în 28 iunie. Toate instituțiile statului implicate în proces trebuie să își asume, în mod profesionist, responsabilitățile care le revin și să elaboreze un cadru legislativ în acord cu normele organizației, precum și să aplice reformele necesare.

Ca membru al OCDE, România va fi recunoscută pe plan internațional ca mediu investițional de încredere, stabil și predictibil, iar cetățenii vor vedea o calitate crescută a interacțiunii cu instituțiile administrației publice”, a spus premierul, pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Realitatea Din PNL

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI