România se confruntă cu cele mai mari prețuri din ultimii 20 de ani! Ce produse sunt vizate de NOUL VAL DE SCUMPIRI

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

România se confruntă la mijlocul anului cu cele mai mari scumpiri din ultimii 20 de ani, potrivit Institutului Național de Statistică (INS). Prețurile exagerat de mari la alimente vor continua și în perioada următoare. Oamenii, mai ales pensionarii, au ajuns să-și ducă traiul de pe o zi pe alta cu atât mai mult cu cât vocherele sociale, care ar fi trebuit să vină în ajutorul lor, nu au ajuns nici până acum. 

În piețe și în magazine produsele de bază s-au scumpit și cu 50% față de anul trecut. Experții spun că prețurile vor continua să crească din cauza secetei care a provocat pagube imense în agricultură. Mai mult, producătorii spun că nu mai fac față chiriei din piețe.

” Da, ne descurcam foarte greu. In privinta scumpirilor produselor noastre, investitia de anul trecut a fost mai buna. Investitiile – anul viitor sau anul acesta sunt foarte mari, as spune chiar dublu, atat semintele cat si oamenii cu ziua care erau 60 de lei 80 de lei s-au dus la un milion, 150 de lei. Benzina – dadeam un 1200 de lei pana la Bucuresti si acum ne costa 300 de lei”, afirmă un producător.

Specialiștii trag un semnal de alarmă și ne avertizează că se vor înregistra scumpiri masive la cereale, miere și la carnea de porc.

Daca acum, in piete, 1 kilogram de carne de porc costa aproximativ 30 de lei, in perioada urmatoare aceelasi kilogram poate ajunge si pana la 45 de lei.

Mai mult, voucherele sociale au ajuns doar la o parte dintre români. 1,5 milioane de vouchere au fost emise până acum dintr-un total de 2,5 milioane. Oamenii se plâng și spun că le este tot mai greu să-și ducă traiul.

Sursa: Realitatea Financiara

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI