Scandal între USR și PNL pe tema „behăitului” de la Catedrala din Timișoara. Seidler contra Robu la „Legile Puterii”

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Scandalul legat de o discuție online între oficiali din Primăria Timișoarei, în care unul dintre ei s-a plâns de „behăitul” care se aude în timpul slujbelor de la Catredala metropolitană a căpătat conotații politice, după ce presa locală a scris că cel care a făcut remarca jignitoare ar fi membru USR. În direct la „Legile Puterii„, deputatul USR Crisitan Seidler și fostul edil PNL al Timișoarei, Nicolae Robu, s-au acuzat reciproc că manipulează politic incidentul.

Disputa s-a iscat după ce presa locală a scris că cel care a postat, într-o discuție pe un grup de whatsapp, mesajul „Cluburile ca cluburile, dar de behăitul zilnic de dimineață ce iese din boxele de la Catedrală nu comentează nimeni? Mă simt mai ceva ca la Mecca” ar fi un „USR-ist” apropiat primarului Dominic Fritz.

CITEȘTE ȘI: Aleșii Timișoarei, atac la credință: „De behăitul de la catedrală nu comentează nimeni?”

Invitat la emisiunea „Legile Puterii”, deputatul USR Cristian Seidler a afirmat că întreg scandalul și acuzațiile lansate la adresa formațiunii din care face parte ar fi un episod din războiul politic la nivel local împotriva primarului Dominic Fritz. Mai mult, Seilder a afirmat că el nu știe dacă persoana indică chiar este membru USR și că, oricum, o opinie personală nu poate fi transferată asupra partidului.

Eu personal nu aș fi spus așa ceva, dar asta este o discuție privată, care nu implică poziția partidului.  Eu nu știu ca acea persoană să fie membru USR, dar și dacă este, trebuie să răspundă individual, ce a spus el nu implică o poziției generală a partidului. Până la urmă, răspunde fiecare pentru faptele lui”, a afirmat deputatul.

În replică, fostul primar PNL al Timișoarei, a afirmat că remarca n-ar fi întâmplătoare, ci reflectă atitudinea generală a grupului USR față de ceilalți politicieni din administrația locală.

„Este dreptul lui să fie ateu, este o opțiune de viață, dar nu trebuie să-i descalifici pe credincioși cu o astfel de afirmați, când spune că este o „behăială„. Acest om este consilier la urbanism în  Primăria Timișoara. E dreptul lui să fie ateu, repet, dar nu e dreptul lui să jignească o lume întreagă”, a afirmat Nicolae Robu, într-o intervenție în direct la „Legile Puterii” de la Realitatea Plus.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI