Prințul Charles va domni sub numele de Charles al III-lea, după moartea Reginei Elisabeta

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Prințul Charles va domni sub numele de Charles al III-lea, după moartea Reginei Elisabeta.

Charles, noul suveran al Regatului Unit, va domni sub numele de Charles al III-lea, după moartea reginei Elisabeta a II-a, a anunţat joi premierul britanic Liz Truss, transmite EFE.

Prințul Charles va fi proclamat Rege al Marii Britanii în a doua zi după decesul Reginei Elisabeta a II-a.

„Astăzi, Coroana trece, aşa cum a făcut-o timp de peste o mie de ani, la noul nostru monarh, la noul nostru şef de stat, Majestatea Sa Regele Charles al III-lea”, a declarat şefa guvernului britanic într-un discurs către ţară rostit din faţa reşedinţei oficiale din Downing Street.

Regina Elisabeta a II-a a murit joi „în pace”, înconjurată de membrii familiei, care au sosit la reşedinţa din Scoţia după ce medicii suveranului britanic îşi exprimaseră îngrijorarea pentru starea sa de sănătate. 

Planul „London Bridge is down”: care este succesiunea evenimentelor după moartea Reginei Elisabeta a 2-a

Regina Elisabeta a II-a a murit astăzi la vârsta de 96 de ani, după ce medicii au anunțat că „sunt îngrijorați” în legătură cu starea sa de sănătate. Regina și-a anulat toate întâlnirile din ultimele zile.

UK și întreaga lume reacționează la moartea Reginei – Mesaje înduioșătoare după dispariția celui mai faimos monarh

Suverana britanică a fost cea mai longevivă din istoria Regatului Unit și a sărbătorit în acest an jubileul de platină, în luna iunie. Regina Elisabeta a II-a a împlinit 96 de ani în 21 aprilie.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI