Vladimir Putin nu va fi invitat la funeraliile reginei Elisabeta a II-a

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Preşedintele Vladimir Putin nu va fi invitat la funeraliile reginei Elisabeta a II-a, din cauza invaziei Rusiei în Ucraina. Nici oficialii din Belarus şi Myanmar nu vor fi invitaţi, relatează CNN.

Surse guvernamentale au afirmat pentru CNN că lista completă a invitaţilor nu a fost încă finalizată, dar că oficialii din trei ţări au fost excluşi, respectiv Rusia, Belarus şi Myanmar.

În cazul Rusiei şi Belarusului, sursele menţionate au spus că excluderea acestora a venit ca urmare a invaziei Ucrainei.

În cazul Myanmarului, excluderea a fost cauzată de tratamentul la care este supusă minoritatea musulmană Rohingya.

Vineri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, anunţase că Putin nu intenţionează să asiste la funeraliile reginei.

Palatul trimite invitaţii la funeraliile de stat la sfatul guvernului, după ce membrii serviciilor civile şi diplomatice au luat în considerare implicaţiile politice ale invitării anumitor lideri.

De obicei, fiecare ţară cu care Regatul Unit are relaţii diplomatice normale este invitată la o înmormântare de stat, cum este cea care va avea loc luni pentru regina Elisabeta a II-a la Londra. Naţiunile sunt de obicei reprezentate de şeful statului, un membru cu rang înalt al guvernului sau ambasadorul lor în Marea Britanie.

O a doua sursă guvernamentală din Regatul Unit a declarat pentru CNN că până la 500 de demnitari străini sunt aşteptaţi să participe la înmormântare.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI