Spital de Pediatrie rămas FĂRĂ MEDICI! Zeci de copii, în imposibilitatea de a primi tratament

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Criza de medici lovește tot mai mult Spitalul Județean de Urgență din Suceava. Secția de Pediatrie s-a închis pentru că ambii medici pediatri care lucrau acolo au plecat. Unul dintre ei s-a pensionat, iar al doilea a intrat în concediu de creștere al copilului. Jurnalistul Realitatea PLUS, Cristi Ionică, a urmărit situația de acolo și ne spune mai multe detalii

Criza de medici în spitalele din țară. De data aceasta, cu o astfel de problemă se confruntă Spitalul Județean de Urgență (SJU) „Mavromati” din Suceava.

Potrivit Monitorul de Botoșani, una dintre cele mai grave situaţii este la Secția Exterioară Săveni a SJU. Aici, de mai bine de o lună, secția de Pediatrie efectiv s-a închis. Asta pentru că ambii medici pediatri care o deserveau nu mai lucrează în prezent. Unul dintre ei s-a pensionat, iar al doilea a intrat în concediu de creștere al copilului.  

 

Criză de medici pediatri nu este doar la Săveni, ci şi la Botoşani, iar din acest motiv municipiul nu poate ajuta secţia din judeţ.

Asta deoarece, din cauza crizei de medici pediatri, cei care tratează cei mai tineri pacienți sunt cei mai vârstnici medici.

 

Spre exemplu, în prezent la Săveni, sunt cinci medici care asigură camera de gardă, aceştia abia reuşesc să facă faţă afluxului de pacienţi. Doi dintre aceştia sunt medici angajați, iar ceilalți trei sunt pensionari. Cei doi angajaţi au avut deja peste 600 de pacienți internați în această perioadă, mai arată sursa citată.

În plus de asta, medicii care deservesc secția fac naveta cel puțin 100 de kilometri zilnic, fie de la Botoșani, fie de la Dorohoi.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI