Zelenski: Când lumea este unită, teroriştii nu au nicio şansă

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, sâmbătă seară, în discursul adresat naţiunii că atunci când lumea este unită, teroriştii nu au nicio şansă. El i-a acuzat pe iranieni că mint în privinţa dronelor trimise Rusiei.

De asemenea, el a spus că se aşteaptă la veşti bune privind ajutorul pentru apărarea antiaerină.

„Trebuie să asigurăm protecţia totală a cerului Ucrainei şi vom continua să facem tot ce este posibil şi imposibil pentru asta.

Săptămânile viitoare, ne aşteptăm la veşti bune cu privire la apărarea antiaeriană şi apărarea anti-rachete.

Apropo, astăzi au fost mesaje din Iran, de la reprezentanţi oficiali. S-au hotărât să recunoască faptul că au furnizat drone pentru teroarea rusă. Dar chiar şi în această mărturisire au minţit. Am doborât cel puţin zece drone iraniene în fiecare zi şi regimul iranian susţine că a trimis puţine şi înainte de startul invaziei. Doar ieri au fost distruse 11 drone Shahed. Ştim sigur că instructori iranieni i-au învăţat pe teroriştii ruşi să folosească dronele, iar Teheran tace în legătură cu asta.

Şi dacă Iran continuă să mintă în privinţa a ce este evident, înseamnă că lumea va face şi mai multe eforturi pentru a ancheta cooperarea teroristă dintre regimul rus şi cel iranian şi cât îi plăteşte Rusia Iranului pentru o astfel de cooperare. Nu există aşa ceva în lumea modernă, ca teroriştii sau complicii lor să nu fie pedepsiţi.

În această săptămână a fost posibil să asigurăm continuitatea operaţiunii coridorul cerealelor pe Marea Neagră. Conform datelor înregistrate în şapte zile, au părăsit porturile Odesa, Chornomorsk şi Pivdenny 28 de nave cu peste 800.000 de tone de alimente. Destinaţiile sunt Egipt, Libia, Maroc, Algeria, Oman, Turcia, China şi Etiopia. În plus, nava care a plecat spre Etiopia cu 30.000 de tone de grâu este parte a Programului Alimentar al ONU.

A fost un exemplu că lumea poate garanta stabilitatea iniţiativei în ciuda ameninţărilor prezentate de Rusia. Lumea nu a cedat şantajului Rusiei, actorii cheie au acţionat ferm şi, drept urmare, s-a evitat agravarea crizei alimentare. Este unul dintre cele mai semnificative rezultate internaţionale ale toamnei. Când lumea este unită, teroriştii nu au nicio şansă”, a spus el.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI