Restricţiile COVID-19 se intensifică în această țară! Numărul cazurilor de îmbolnăviri atinge un nivel record

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Autorităţile chineze intensifică lockdownurile COVID-19 şi alte restricţii pentru a împiedica focarele să se răspândească, în timp numărul cazurilor de îmbolnăvire din această ţară a ajuns la cel mai mare nivel de la lockdownul din Shanghai din acest an, iar oraşele Beijing şi Zhengzhou au înregistrat cifre record în ceea ce priveşte numărul de cazuri zilnice, relatează Reuters.

Vineri, China a raportat 10.535 de cazuri noi, cu transmitere comunitară, pentru ziua de 10 noiembrie, cel mai mare număr din 29 aprilie încoace, când hub-ul comercial al ţării, Shanghai, se confrunta cu cea mai serioasă creştere a infectărilor.

Creşterea la nivel naţional a numărului de cazuri, încă mică potrivit standardelor globale şi pentru o ţară cu 1,4 miliarde de locuitori, a făcut conducerea Chinei să îşi reafirme toleranţa zero faţă de acest virus, o politică despre care preşedintele Xi Jinping spune că salvează vieţi, în special printre vârstnicii Chinei.

Oraşul Guangzhou, aflat în sud, epicentrul actual al luptei anti-COVID din China, a raportat 2.824 de cazuri noi comunitare pentru 10 noiembrie, a patra zi în care numărul de infectări depăşeşte 2.000.

Cea mai mare creştere a infectărilor a avut loc în aglomeratul district Haizhu, care vineri a declarat un lockdown dur până duminică, după mai multe zile în care restricţiile şi limitările au fost extinse.

”Este obligatoriu ca toţi locuitorii să stea acasă”, a afirmat guvernarea districtuală, într-o declaraţie. ”Doar o persoană din fiecare gospodărie poate merge să cumpere bunurile de strictă necesitate, conform unui program eşalonat”, a arătat aceasta.

Transportul în comun este, de asemenea, suspendat complet în districtul cu 1,8 milioane de locuitori şi teste PCR obligatorii vor fi făcute ”în fiecare gospodărie şi fiecărei persoane”, potrivit declaraţiei.

China nu va relaxa măsurile sale împotriva COVID, ci va continua să le îmbunătăţească în conformitate cu situaţia pandemică în schimbare şi cu mutaţiile virusului, a afirmat un expert guvernamental, citat vineri de autoritatea naţională de sănătate.

Alte oraşe importante, precum Beijing, Zhengzhou şi Chongqing au înăsprit măsurile în această săptămână, întrucât numărul de cazuri zilnice a atins noi niveluri record.

Zhengzhou, capitala provinciei Henan, a raportat 2.988 de cazuri noi comunitare, mai mult decât dublu faţă de ziua anterioară, în timp ce o izbucnire a epidemiei a cauzat haos recent pentru fabrica de asamblare iPhone a furnizorului Appel Foxconn.

În metropola din sud-vest Chongqing, numărul de cazuri comunitare a rămas unul cu trei cifre toată săptămâna, cu un nou nivel maxim de 783 de infectări în 10 noiembrie.

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI