Două persoane cazate la un hotel din Râmnicu Vâlcea au ajuns la spital intoxicate cu insecticid

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Două persoane cazate la un hotel din Râmnicu Vâlcea au ajuns la spital, în noaptea de marţi spre miercuri, după ce s-au intoxicat cu insecticidul care fusese utilizat în unitatea turistică. De asemenea, alte trei persoane au fost evaluate de echipajele medicale dar nu au fost duse la spital. Turiştii s-au întors în camere după ce pompierii au aerisit încăperile şi nu mai era niciun pericol.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea a transmis că a fost anunţat în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 01.56, prin apel la 112, că 17 persoane aflate într-un hotel din Râmnicu Vâlcea ar fi intoxicate cu o substanţă necunoscută. 

La faţa locului s-au deplasat o autospecială pentru transport victime multiple, o autospecială cu apă şi spumă, un echipaj SMURD, o autospecială CBRN, două echipaje de la Servicul de Ambulanţă şi au fost prealertate alte trei echipaje SMURD  din Govora, Drăgăşani şi Brezoi. 

În momentul în care echipajele de intervenţie au ajuns la unitatea hotelieră, au găsit 17 persoane, iar trei dintre acestea prezentau simptome mai grave (tuse, ameţeli, iritatii oculare şi respiratorii). Au fost evaluate medical cinci persoane dintre care două au fost transportate la UPU Vâlcea, fiind vorba despre un bărbat de 50 de ani şi o femeie de 46 de ani.  

“În urma măsuratorilor efectuate de echipajul CBRN s-a identificat în camera centralei o concentraţie de 16 ppm a unei substanţe  iritante. Aceasta provenea probabil din componenţa insecticidului aplicat de un operator economic la ora 13.00 în cursul zilei de 22 noiembrie,  în incinta hotelului. Deşi în urma discuţiilor cu autorităţile municipale  s-a avansat soluţia relocării persoanelor cazate în alt resort, după ventilarea încăperilor şi obţinerea valorilor nule la măsuratorile efectuate de echipajul de cercetare CBRN, cele 15 persoane au ales să ramana pe loc”, a transmis ISU Vâlcea. 

Sursa citată a precizat că cele doua persoane transportate la UPU Vâlcea sunt stabile, conştiente, cu efectele simptomelor iniţiale mult diminuate.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI