La un pas de tragedie. Doi bărbați au încercat să aprindă focul în sobă cu benzină

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Doi bărbaţi din localitatea Curtuişeni, judeţul Bihor, au suferit arsuri, marţi, după ce au încercat să aprindă focul în sobă, cu benzină, provocând astfel un incendiu.

Potrivit ISU Bihor, incendiul izbucnit la o casă din localitatea Curtuişeni a fost anunţat la 112, iar acolo au fost trimise trei echipaje de pompieri militari din cadrul Staţiei de Pompieri Valea lui Mihai, din care două de stingere şi unul de prim ajutor calificat.

Pompierii paramedici au acordat îngrijirile necesare proprietarului locuinţei şi unui vecin al acestuia, care s-au rănit încercând să aprindă focul în sobă cu benzină, iar echipajele de stingere au acţionat pentru lichidarea focarelor şi înlăturarea efectelor negative ale incendiului produs în bucătăria casei.

”Proprietarul locuinţei, care a suferit arsuri la nivelul mâinilor, a fost asistat la faţa locului, acesta refuzând transportul la spital. Vecinului acestuia, care a suferit arsuri de gradul II la nivelul membrelor inferioare, i-au fost acordate îngrijirile care se impuneau, pompierii paramedici transportându-l ulterior la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean”, a transmis sursa citată.

În urma evenimentului, au ars elemente de mobilier din bucătărie şi materiale textile.

Pompierii le recomandă oamenilor să nu aprindă focul în sobă cu benzină sau cu alte lichide inflamabile, să nu folosească decât materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi să evite supraîncărcarea acesteia, să nu folosească soba decât cu uşiţa închisă. Totodată, se recomandă să nu fie aşezate în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile, focul să fie stins înainte de a părăsi locuinţa sau de a dormi. Copiii nu trebuie lăsaţi nesupravegheaţi pe timpul funcţionării sistemelor de încălzire (sobe cu sau fără acumulare de căldură ori aparate de încălzire electrice), iar coşurile de fum trebuie verificate, reparate şi curăţate periodic, de persoane specializate şi autorizate.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI