Peste 50 de migranţi, prinşi când încercau să iasă ilegal din România. Erau ascunşi în TIR-uri încărcate cu ambalaje şi cereale

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Poliţiştii de frontieră din Arad, de la Punctele de Trecere a Frontierei Nădlac şi Nădlac II, au prins 52 de migraţi din diverse ţări care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare încărcate cu porumb şi ambalaje.

”În data de 29.11.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, ambalaje pe ruta Turcia-Austria. În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, treizeci şi doi de cetăţeni străini”, se arată într-un comunicat de presă, de marţi, al Poliţiei de Frontieră.

Migranţii au fost preluaţi şi transportaţi la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Turcia, Irak şi Siria, cu vârste cuprinse între 18 şi 56 de ani, ce intenţionau să treacă în mod fraudulos frontiera pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

”De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unui automarfar condus de un cetăţean român ce transporta saci cu porumb, având ca destinaţie Franţa. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au descoperit, în compartimentul destinat mărfurilor, pe sacii de porumb transportaţi, douăzeci de cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, colegii noştri au stabilit faptul că sunt cetăţeni din Bangladesh, India şi Pakistan”, mai precizează sursa citată.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră fac cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI