Motorina a ajuns la cel mai mic preț de la începutul anului. Cât a ajuns costul benzinei

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Cel mai ieftin litru de motorină standard se putea cumpăra astăzi în România cu 7,37 lei pe litru, acesta fiind cel mai redus preț de la începutul anului. Motorina premium se vindea și cu 7,73 lei pe litru, arată datele Plinul.ro

Pe 1 ianuarie 2023, odată cu suspendarea compensării de 50 de bani pe litru, prețul motorinei a crescut cu 40 de bani față de ultima zi din 2022, ajungând la valorea medie de 7,57 lei pe litru. A urmat o creștere în a doua jumătate a lunii ianuarie, prețul mediu ajungând în jurul valorii de 7,74 de lei pe litru, însă odată cu luna februarie au începute ieftinirile.

Cel mai ieftin litru de benzină se vinde astăzi cu 6,47 lei pe litru, în timp ce benzina standard se comercializează cu aproape 7 lei pe litru (6,93 lei).

La 1 ianuarie, prețul mediu al benzinei standard a crescut de la 6,02 lei la 6,40 lei pe litru. Prețul acestui tip de carburant a urmat trendul motorinei, cu mici scăderi în prima parte a lunii ianuarie, apoi creșteri. Dacă motorina s-a ieftinit în februarie, benzina și-a menținut prețul.

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI