Avertizări de vreme severă până duminică seara. Rafale de vânt de până la 100 de km/h

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Două avertizări cod portocaliu de viscol valabile pentru 20 județe, începând de la ora 20.00, până duminică, la ora 20.00. Și tot astăzi, de la ora 20.00, intră în vigoare și două coduri galbene de intensificări ale vântului și viscol, valabile pentru 22 de județe.

Prima avertizare cod portocaliu de viscol, valabilă începând de mâine dimineață, ora 08.00, până duminică, la ora 20.00, vizează județe sau zone din Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj, Sibiu, Vâlcea, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Covasna, Buzău, Vrancea, Bihor, Cluj și Alba.

La munte, la altitudini mai mari de 1700 m, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări susținute cu rafale de peste 70…100 km/h, va fi viscol și vizibilitate scăzută.

A doua avertizare cod portocaliu de viscol, valabilă începând din această seară, de la ora 20.00, până duminică la ora 20.00, vizează zona de munte a județelor Maramureș, Bistrița Năsăud și Suceava. La altitudini de peste 1700 m, temporar va ninge viscolit, se va depune strat consistent de zăpadă, iar vizibilitatea va fi redusă. La altitudini sub 1700 m, temporar va ploua, prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 40-50 l/mp și izolat 60-70 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă.

Cele două avertizări cod galben de intensificări ale vântului și viscol vizează județe și zone din Satu Mare, Bihor, Sălaj, Cluj, Arad, Hunedoara, Alba, Mureș, Harghita, Sibiu, Brașov, Covasna, Neamț, Suceava, Botoșani, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Dolj, Olt, Teleorman și Constanța.

 

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI