Klaus Iohannis, la un an de la izbucnirea războiului din Ucraina: Dragi ucraineni, nu sunteţi singuri! Aveţi în România un prieten de nădejde, care vă sprijină în această luptă nedreaptă

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj video, vineri, la un an de la izbucnirea războiului din Ucraina în care afirmă că ţara noastră va continua să ajute Ucraina şi poporul ucrainean atât timp cât va fi nevoie.

Este angajamentul ferm al României, spune preşedintele care arată că această bătălie trebuie să fie câştigată de Ucraina, iar Rusia trebuie să răspundă pentru crimele comise. Dragi ucraineni, nu sunteţi singuri! Aveţi în România un prieten de nădejde, care vă sprijină în această luptă nedreaptă!, este mesajul preşedintelui.

”În dimineaţa zilei de 24 februarie 2022, acum exact un an, am văzut cum prezentul şi viitorul nostru se pot schimba într-o clipă. O naţiune independentă, un stat vecin nouă – Ucraina – a fost atacat cu cruzime, fără nicio justificare, de către Rusia. Oameni nevinovaţi şi-au pierdut viaţa, i-au pierdut pe cei dragi, şi-au pierdut casele, le-au fost distruse şcolile şi spitalele şi au fost nevoiţi să fugă din calea războiului pentru a se salva pe ei şi viaţa copiilor lor. În tot acest timp însă, poporul ucrainean a impresionat o lume întreagă prin curajul, forţa şi hotărârea arătate în apărarea ţării şi a libertăţii, respingând agresiunea forţelor inamice ruse”, spune preşedintele în mesaj

. Klaus Iohannis arată că ”apărându-şi ţara şi libertatea, poporul ucrainean protejează valorile şi libertatea noastră, protejează securitatea noastră, a românilor şi a întregii Europe. Lupta poporului ucrainean este şi lupta noastră!”.

”Încă din prima zi, România a fost alături de poporul ucrainean, iar românii au arătat întregii lumi ce înseamnă să oferi sprijin şi să îţi deschizi uşa casei pentru femeile şi copiii care şi-au pierdut căminul, să îi ajuţi cu inima deschisă pe toţi cei care fug din cauza ororilor războiului. Ne-am mobilizat cu toţii, cetăţeni şi autorităţi, să răspundem rapid şi să sprijinim Ucraina în marea sa provocare. Vă mulţumesc tuturor pentru solidaritatea voastră, pentru empatia arătată. Aţi demonstrat că românii sunt vecini şi parteneri pe care te poţi baza”, transmite şeful statului.

”Vom continua să ajutăm Ucraina şi poporul ucrainean atât timp cât va fi nevoie. Este angajamentul ferm al României. Războiul ne-a mai învăţat o lecţie, cea a solidarităţii şi unităţii. Împreună am arătat că suntem puternici şi ne opunem agresiunii ruse. Această bătălie trebuie să fie câştigată de Ucraina, iar Rusia trebuie să răspundă pentru crimele comise şi pentru vieţile distruse”, afirmă Klaus Iohannis. Preşedintele trasnsmite un mesaj către ucraineni:

”Dragi ucraineni, nu sunteţi singuri! Aveţi în România un prieten de nădejde, care vă sprijină în această luptă nedreaptă! Este responsabilitatea noastră, a tuturor, să contribuim la victorie şi la construirea unui viitor mai bun, în pace! România este şi va fi alături de Ucraina!”.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI