USR îi cere ministrului Ligia Deca să publice propunerile primite în ultima săptămână de consultări publice pentru noile legi ale Educaţiei

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

USR îi cere ministrului Educaţiei Ligia Deca să publice toate amendamentele şi propunerile primite pentru noile legi ale Educaţiei şi să nu le secretizeze, aşa cum a făcut timp cinci de luni cu proiectele.

 „S-au încheiat cele câteva zile de consultări publice pentru proiectele noilor legi ale Educaţiei. Îi cer public doamnei ministru Deca să comunice toate amendamentele şi propunerile pe care le-a primit în această perioadă de dezbatere publică. Cred că cineva şi-a pierdut complet uzul raţiunii să ajungă să ignore în totalitate întreaga societate. După cinci luni de aşteptare, ni s-au pus pe masă 338 de pagini de lege şi doar opt zile în care să citim, dar să nu comentăm. De unde această sfidare la adresa profesorilor, părinţilor, copiilor?”, a declarat senatorul USR Ştefan Pălărie, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

Din informaţiile USR, Ministerul Educaţiei a primit zeci de amendamente la legile prezentate de Ligia Deca, de la elevi, profesori, de la societatea civilă, de la mediul privat.

„Este normal ca societatea să ştie dacă Guvernul şi ministrul Educaţiei mai ascultă de ce vor elevii şi profesorii sau dacă ascultă doar de şefii de partid şi de la Cotroceni”, mai transmite Ştefan Pălărie.

USR condamnă felul în care ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a organizat un simulacru de dezbatere publică asupra modificărilor la Legile Educaţiei şi pregăteşte amendamente pe care să le depună în Parlament, conchide sursa citată. 

 

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI