Bitcoin a crescut luni cu până la 10%. Piaţa cripto a revenit la 1.000 de miliarde de dolari

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Criptomonedele au crescut luni, iar bitcoin a avansat cu până la 10%, în urma măsurilor luate de autorităţile de reglementare din SUA pentru susţinerea deponenţilor băncii Silicon Valley Bank (SVB), închisă vineri, în timp ce HSBC a convenit luni cumpărarea filialei britanice a acesteia, transmite CNBC.

Bitcoin a crescut cu până la 10% în timpul tranzacţiilor, fiind ulterior cotată în urcare cu 5%, la 22.374,68 dolari pe unitate, conform datelor Coin Metrics.

Ether a crescut cu 2%, la 1.585,58 dolari pe unitate.

Piaţa globală a criptomonedelor a câştigat peste 70 de miliarde de dolari într-un interval de 24 de, revenind luni la o valoare de peste 1.000 de miliarde de dolari.

Pieţele criptomonedelor au înregistrat fluctuaţii mari după prăbuşirea, săptămâna trecută, a a Silvergate Capital, o bancă majoră a industriei crypto.

Silvergate a declarat miercuri că va opri operaţiunile şi îşi va lichida banca. Apoi a urmat prăbuşirea Silicon Valley Bank vineri, cel mai mare eşec bancar de la criza financiară din 2008.

Atât Silvergate, cât şi SVB şi-au plasat banii în titluri ale Trezoreriei americane, care şi-au pierdut din valoare deoarece Rezerva Federală a SUA a majorat ratele dobânzilor.

Aceste bănci au fost forţate să vândă aceste obligaţiuni în pierdere pentru a-şi consolida poziţia de capital.

Duminică, autorităţile de reglementare au închis şi Signature Bank, afectată de retragerile masive de bani de către deponenţii panicaţi de prăbuşirea SVB, pentru a opri orice contagiune în sectorul bancar mai larg.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI