Avertisment hidrologic. Cod galben pentru şapte judeţe din ţară

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Şapte judeţe din ţară se află sub incidenţa unui Cod galben emis de hidrologi pentru următoarele 48 de ore, existând posibilitatea depăşirii cotelor de atenţie pe unele sectoare de râuri din bazinele Nera, Jiu, Motru, Jijia, dar şi pe râurile mici din Dobrogea.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), hidrologii qu actualizat Codul Galben, valabil începând de marţi, de la ora 12:00, până joi, la aceeaşi oră.

În acest context, se pot depăşi cotele de atenţie pe anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Nera (judeţul Caraş-Severin), Jiu (judeţul Gorj), Motru (judeţele: Gorj şi Mehedinţi) şi Jijia (judeţele: Botoşani şi Iaşi).

De asemenea, acelaşi cod va intra în vigoare de miercuri, de la ora 3.00, până joi, la ora 12.00, pe râurile mici din Dobrogea, în judeţele Constanţa şi Tulcea, unde fenomenele hidrologce periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare.

”Atenţionarea hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale. Deoarece există riscul creşterii rapide a nivelului apei, recomandăm vigilenţă sporită în cazul desfăşurării unor activităţi expuse la inundaţii”, au transmis hidrologii.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI