Accident grav în Sibiu, pe DN 1, cu două autocare: Sunt implicaţi circa 90 de elevi şi profesori. Zece copii au fost duşi la spital

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Autorităţile din judeţul Sibiu au activat, miercuri seară, Planul Roşu de intervenţie în urma unui accident rutier între două autocare produs pe DN 1, la Hula Bradului.

Sunt implicate circa 90 de persoane cu vârste între 15 şi 18 ani, elevi, profesori şi doi şoferi. ISU Sibiu a precizat că toate persoanele au ieşit din autocare, iar 34 de copii primeau îngrjiri medicale, având diverse traumatisme sau atac de panică. Nu sunt persoane rănite grav.

Reprezentanţii SAJ afirmă că 25-30 de copii vor fi transportaţi la spital. Până în prezent, zece copii au fost transportaţi la spital, unii cu dureri cervicale.

UPDATE – ”Până la acest moment, 10 copii au fost transportaţi la spital de către echipajele SMURD şi ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă, conştienţi şi cooperanţi”, a anunţat IGSU.

UPDATE – Potrivit IGSU, după acordarea asistenţei medicale de urgenţă la locul accidentului, 4 copii au fost transportaţi la spital, conştienţi şi cooperanţi, cu dureri cervicale.

UPDATE – ”Până la acest moment au fost evaluate medical 65 de persoane, toate sunt conştiente şi cooperante. 3 persoane sunt transportate la spital, este vorba de 2 persoane în vârstă de 15 ani şi una în vârstă de 17 ani. Acuză dureri cervicale, sunt conştienţi şi cooperanţi. Aceştia vor fi transportaţi la CPU Luther”, a transmis ISU Sibiu.

UPDATE – Potrivit IGSU, în cele două autocare se aflau 90 de persoane – 2 şoferi, 4 profesori şi 84 de copii cu vârste cuprinse între 15-18 ani. Până la momentul actual au fost îngrijiţi medical 34 de copii (atac de panică şi diverse traumatisme).

UPDATE – Serviciul de Ambulanţă Judeţean Sibiu a transmis că a trimis de urgenţă toate echipajele disponibile în acest moment la accidentul de pe Hula Bradului, unde două autocare au întrat în coliziune faţă-spate.

Echipajele sosite acordă asistenţă copiilor din cele două autocare şi se pare că în jur de 25-30 de copii vor fi transportaţi la spital, a informat SAJ Sibiu.

UPDATE – Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, pe DN 1, localitatea Bradu, în zona restaurantului Poiana Bradului, judeţul Sibiu, s-a produs o coliziune faţă-spate între două autocare, în care se aflau şcolari şi profesori de liceu, în total fiind aproximativ 90 de persoane.

”Din primele informaţii nu au rezultat victime, însă mai multe ambulanţe şi echipaje ale autorităţilor se deplasează la faţa locului, pentru investigaţiile necesare ce se impun. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Circulaţia rutieră se desfăşoară pe un singur fir, alternativ, prin dirijarea poliţiei, valorile de trafic fiind în creştere”, a arătat sursa citată.

La rândul său, IGSU a transmis că, potrivit primelor informaţii, furnizate de apelant, în cele două vehicule sunt aproximativ 90 de persoane. Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea optimă a misiunii de răspuns, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. 

Echipajele operative intervin cu 2 autospeciale de stingere, 2 autospeciale de transport personal şi victime multiple, 4 ambulanţe SMURD şi 4 ambulanţe SAJ. 

”Din informaţiile primite la acest moment, toţi ocupanţii sunt ieşiţi din autocare şi se află în evaluare medicală”, a precizat IGSU.

Potrivit ISU Sibiu, toate persoanele sunt autoevacuate, iar 34 primesc îngrijiri medicale. Nu sunt persoane încarcerate, nici persoane grav rănite, a subliniat sursa citată.

ŞTIREA INIŢIALĂ – Accidentul a avut loc pe DN 1, la Hula Bradului, între două autocare.

”Din primele informaţii sunt implicate aproximativ 90 de persoane minore cu vârste cuprinse între 15-18 ani. La nivelul judeţului Sibiu s-a activat Planul Roşu de intervenţie”, a transmis ISU Sibiu.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI