Avertisment din partea unui pionier al Inteligenţei Artificiale cu privire la ”pericolele” tehnologiei. A demisionat recent de la Google

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Un pionier al inteligenţei Artificiale (AI) Geoffrey Hinton anunţă că a demisionat de la Google pentru a vorbi liber despre pericolele tehnologiei, după ce şi-a dat seama că computerele pot deveni mai inteligente decât oamenii cu mult mai devreme decât a anticipat atât el, cât şi alţi experţi, relatează Reuters.

”Am plecat ca să pot vorbi despre pericolele AI, fără să mă gândesc la felul cum poate afecta acest lucru Google”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter Geoffrey Hinton.

El declară într-un interviu acordat cotidianului american The New York Times (NYT) că este îngrijorat de capacitatea AI de a crea imagini şi texte false convingătoare şi de a crea o lume în care oamenii ”nu vor mai fi capabili să mai ştie ce este adevărat”.

”Este greu de văzut cum poţi împiedica actori răi să o folosească în lucruri rele”, avertizează el.

Tehnologia poate înlocui rapid muncitorii şi poate deveni un pericol mai mare pe măosură ce învaţă comportamente noi.

”Puţini au crezut că aceste lucruri pot deveni mai inteligente decât oamenii”, declară el NYT.

”Majoritatea credea că mai e mult până acolo. Şi au am crezut asta. Am crezut că o să întâmple peste 30 până la 50 de ani, poate chiar mai mult. Evident, nu mai cred asta”, declară el.

Hinton afirmă în mesajul pe care l-a postat pe Twitter că Google a ”acţionat foarte responsabil” şi neagă că a demisioonat pentru a-şi critica fostul angajator.

Google, care face parte din Alphabet, contactat de Reuters, nu a răspuns imediat.

Cercetătorul-şef Google Jeff Dean declară NYT că ”rămânem angajaţi într-o abordare responsabilă a AI. Învăţăm continuu să înţelegem riscurile emergente şi totodată inovăm îndrăzneţ”.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI