Kremlinul şi Ucraina spun că nu ştiu nimic despre planul de pace al Papei Francisc

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Rusia nu are cunoştinţă de misiunea Vaticanului de a ajuta la rezolvarea conflictului cu Ucraina, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, o declaraţie similară fiind făcută şi de un oficial de la Kiev apropiat de preşedintele Volodimir Zelenski, relatează CNN.

„Nu. Nu ştim nimic despre asta”, a spus Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, întrebat despre planul despre care a vorbit duminică Papa Francisc.

Un oficial ucrainean apropiat biroului preşedintelui Volodimir Zelenski a declarat, de asemenea, luni, pentru CNN, că Kievul nu are „cunoştinţă de niciun fel” despre o misiune de pace în care să fie implicat Vaticanul.

„Preşedintele Zelenski nu a consimţit la astfel de discuţii în numele Ucrainei”, a declarat oficialul. „Dacă au loc discuţii, acestea au loc fără ştirea sau binecuvântarea noastră”, a punctat el. .

Papa Francisc a declarat duminică jurnaliştilor că Vaticanul face parte dintr-o misiune cu scopul de a pune capăt războiului din Ucraina. „Misiunea este în desfăşurare acum, dar nu este încă publică”, a spus el după o vizită de trei zile în Ungaria. „Când va fi publică, o voi dezvălui”, a adăugat papa.

Săptămâna trecută, premierul ucrainean Denîs Shmîhal s-a întâlnit cu Papa Francisc la Vatican şi a declarat că a discutat despre „formula de pace” propusă de Zelenski, şi invitându-l pe papă să viziteze Ucraina.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI