Budăi, întrebat ce le poate oferi preşedintele ţării protestatarilor din educaţie: Implicarea oricărui om de stat este ”de bun augur”

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmă că implicarea oricărui om de stat este ”de bun augur”, afirmaţia fiind făcută în contextul în care Budăi a fost întrebat ce le poate oferi preşedintele ţării protestatarilor din educaţie, în cadrul discuţiilor, având în vedere că Guvernul a anunţat deja care este oferta sa pentru profesori şi care este suma care poate fi alocată pentru rezolvarea solicitărilor acestora,

 „Eu am spus că sperăm ca prin discuţiile repetate, şi să discutăm ori de câte ori este nevoie să închidem această problemă în termenul cel mai scurt, gândindu-mă şi la dascăli, dar şi la cei peste trei milioane de copii şi, bineînţeles şi la părinţii lor. (…) Eu cred că orice om de stat care se poate implica în această discuţie şi să ajute, să ducă la un final pe care ni-l dorim cu toţii, eu cred este de bun augur”, a declarat, marţi după amiază, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, ministrul Muncii, în ce măsură preşedintele Klaus Iohannis, aflat, marţi după amiază, la discuţii cu reprezentanţii protestatarilor, poate să rezolve problemele acestora.

Marius Budăi a adăugat că nu îşi „permite să dea sfaturi preşedintelui ţării la televizor” indiferent cine va fi acesta.  

De asemenea, întrebat dacă se aşteaptă ca greva să înceteze după discuţiile care au loc marţi între sindicalişti şi şeful statului, Budăi a răspuns: „Îmi doresc acest lucru”. 

Întrebat şi dacă Guvernul are fonduri pentru cadrele didactice, în condiţiile în care preşedintele ar cere ca solicitările protestatarilor să primească un răspuns favorabil, ministrul Muncii a răspuns: „Să ajungem acolo şi, probabil, ne vom întâlni şi vom discuta. Nu punem ipoteze… Eu am fost foarte ponderat de la început şi am spus că din respect pentru cadrele didactice, din respect pentru copiii noştri nu o să duc această discuţie la televizor”.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI