Cutremur cu magnitudinea 5,3, în judeţul Arad

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Un cutremur cu magnitudinea 5,3 s-a produs, marţi seară, în judeţul Arad, fiind resimţit în mai multe oraşe din ţară, anunţă Institutul pentru Fizica Pământului.

IGSU precizează că, până în prezent, au fost primite şase apeluri la 112 (4 în judeţul Arad şi câte unul în Sălaj şi Maramureş) privind desprinderea unor elemente de construcţie.

”Până la acest moment, au fost primite 6 apeluri la 112 (4 în judeţul Arad, 1 în judetul Sălaj şi 1 în judeţul Maramureş) care semnalau desprinderea unor elemente de construcţie de pe imobile ori deplasarea mobilierului în locuinţă. În alte judeţe unde seismul a fost resimţit, respectiv Timiş, Bihor, Hunedoara şi Caraş-Severin, nu s-au primit sesizări din partea cetăţenilor”, a transmis IGSU.

INFP a revizuit informaţiile despre cutremurul de marţi seara, precizând că acesta s-a produs în Crişana, judeţul Arad, şi a fost unul semnificativ, cu magnitudinea ML 5.3, la adâncimea de 6.4 km.

Intensitatea seismului a fost VII.

Cutremurul s-a produs la 24 km E de Arad, 50 km NE de Timisoara, 74 km SE de Bekescsaba, 93 km N de Resita.

ISU Arad a anunţat că sunt două solicitări pentru degajarea unor elemente de construcţie de pe clădiri – strada Mărăşeşti şi Lucian Blaga. 

”Până la această oră nu sunt raportate probleme deosebite”, a precizat sursa citată.

Potrivit INFP, cutremurul a avut loc la ora 20:26:52 (ora locală a României), în Banat, judeţul Arad.

Seismul a fost unul semnificativ, cu magnitudinea ml 5.2, la adâncimea de 15 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 11 km SE de Arad, 42 km N de Timisoara, 68 km S de Bekescsaba, 96 km N de Resita, 99 km E de Szeged.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI