General de brigadă, propus ca adjunct la Avocatul Poporului. Înainte de 1989 a lucrat în structurile MAI comuniste

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Generalul de brigadă Ionel Nicolae a fost propus de Avocatul Poporului pentru funcția de adjunct în domeniul de activitate privind prevenirea torturii şi a altor pedepse ori tratamente crude, inumane sau degradante în locurile de detenție.

În solicitare, Avocatul Poporului arată că postul de adjunct pentru care a făcut propunerea este vacant şi „are nevoie de un coordonator care să organizeze şi să pună în aplicare dispoziţiile din legislaţia internă şi convenţiile internaţionale în materie”.

Solicitarea a fost trimisă către Comisiile juridice ale celor două Camere, pentru raport. 

Domeniul pentru care este propus cu mandat de cinci ani privește prevenirea torturii și a altor pedepse sau tratamente crude, inumane sau degradante în locurile de detenție. 

Înainte de 89, Ionel Nicolae a ocupat mai multe funcții la Direcția de Pașapoarte, Evidența Străinilor și Controlul Trecerii Frontierei, din cadrul Ministerului de Interne.

În ultimii cinci ani, Ionel Nicolae a ocupat tot o funcție de adjunct al Avocatului Poporului, dar pe domeniul de activitate drepturile familiei, tinerilor, pensionarilor, persoanelor cu handicap. Mandatul său s-a încheiat în luna aprilie și de atunci este consilier la cabinetul Renatei Weber. Și înainte de a obține mandatul de adjunct al Avocatului Poporului a fost timp de trei ani consilierul fostului Avocat al Poporului Victor Ciorbea.

Solicitarea de numire în funcție a fost înaintată președintelui Camerei Deputaților Alfred Simonis și va fi discutată marți în Birourile permanente reunite ale Parlamentului.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI