Zelenski, mesaj de forță privind invazia Rusă. Cine riscă să strice calculele Kievului

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Ucraina a ajuns astăzi în ziua cu numărul 586 de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei, la data de 24 februarie 2022.  Invazia a fost lansată din Belarus pentru a viza Kievul, iar dinspre nord-est împotriva orașului Harkov. Frontul de sud-est a fost condus ca două vârfuri de lance separate, din Crimeea și din sud-est împotriva Luhansk și Donețk.

UPDATE 9:20 – Reuniune istorică a miniştrilor de externe din UE la Kiev

Miniştrii de externe din Uniunea Europeană se întâlnesc la Kiev într-o demonstraţie de sprijin pentru Ucraina, a anunţat, luni, şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, potrivit AFP şi Reuters.

„Avem o reuniune istorică a miniştrilor de externe din UE aici, în Ucraina, ţară candidată şi viitoare membră a UE”, a scris Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate pe reţeaua X (fostă Twitter).

„Suntem aici pentru a ne exprima solidaritatea şi sprijinul pentru poporul ucrainean”, a adăugat Borrell în mesajul citat .

UPDATE 6:00 – Preşedintele Zelenski afirmă că nimic nu va slăbi lupta ţării sale împotriva Rusiei

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, într-un discurs difuzat duminică, că nimic nu va slăbi lupta ţării sale împotriva Rusiei, la o zi după ce Congresul SUA a adoptat un proiect de lege de finanţare temporară care omite ajutorul pentru Ucraina, informează Reuters.

Ministrul Apărării Rustem Umerov a declarat separat că a primit asigurări cu privire la asistenţa militară suplimentară într-un apel telefonic cu secretarul american al Apărării Lloyd Austin.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Kiev a declarat că Ucraina lucrează cu partenerii săi americani pentru a se asigura că o nouă decizie bugetară va include fonduri pentru ţară şi că sprijinul SUA este intact.

UPDATE 5:15 – Banii SUA pentru Ucraina, în coadă de pește. Motivul pentru care calculele Kievului ar putea fi în pericol

Congresul de la Washington a adoptat sâmbătă un proiect de lege de finanțare pe termen scurt care permite evitarea închiderii guvernului federal, cu doar câteva ore înainte de termenul limită și după ce legiuitorii au eliminat din document sprijinul suplimentar pentru Ucraina.

UPDATE 4:10 – Marea Britanie: Nu există planuri imediate de a se trimite instructori militari britanici în Ucraina

Nu există planuri imediate de a trimite instructori militari în Ucraina, a declarat duminică premierul britanic Rishi Sunak, revenind asupra comentariilor făcute de ministrul britanic al Apărării, care a sugerat că trupele ar putea efectua antrenamente în această ţară, relatează The Guardian.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI