5 ianuarie 2024, cea mai călduroasă zi de ianuarie înregistrată vreodată la ”polul frigului” din România

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Ziua de vineri, 5 ianuarie, a devenit cea mai călduroasă zi de ianuarie înregistrată vreodată la ”polul frigului” din România, respectiv la Miercurea Ciuc, Joseni și Toplița.

Primele zile ale anului 2024 au adus noi recorduri în ceea ce priveşte temperaturile, vineri fiind înregistrate cele mai ridicate temperaturi minime pentru luna ianuarie din istoria măsurătorilor meteorologice la Miercurea Ciuc, Joseni şi Topliţa, zonă considerată ”polul frigului” în România, relatează News.ro.

Temperaturile înregistrate la acest început de an sunt cu peste zece grade mai mari decât cele normale pentru această perioadă a anului în România.

”Sunt diferenţe mai mari de zece grade faţă de ceea ce ar fi normal pentru o primă decadă a celei mai reci luni din iarna şi din anul nostru. Mâine (sâmbătă – n.r.) maximele la nivelul întregii ţări vor fi între 6 până la 17, posibil chiar 18 grade în Lunca Dunării, de duminică deja se vor schimba lucrurile”, a declarat, vineri seara, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu, la un post TV.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI