Papua Noua Guinee: 53 de morţi în urma unor violenţe tribale

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Un număr de 53 de persoane au murit în urma unor violenţe tribale în Papua Noua Guinee, a anunţat duminică seara poliţia din această ţară din Pacific, cea mai recentă violenţă mortală generată de conflicte ancestrale, informează AFP.

Poliţia şi armata au găsit cadavrele a 53 de bărbaţi despre care autorităţile spune că au fost ucişi în apropiere de oraşul nordic de munte Wabag, la aproximativ 600 de kilometri nord-vest de capitala Port Moresby, a raportat şeful poliţiei din Papua Noua Guinee, David Manning.

Circumstanţele exacte ale acestor decese nu sunt cunoscute încă. Cu toate acestea, poliţia a raportat că a primit informaţii despre schimburi intense de focuri de armă.

Potrivit informaţiilor furnizate de David Manning, aceste decese sunt legate de un conflict persistent între două triburi. Clanurile din munţii din Papua Noua Guinee sunt în conflict de secole, iar sosirea armelor automate a făcut ca ciocnirile să fie şi mai mortale şi a sporit violenţa.

Poliţia a spus că a primit imagini cu cadavre însângerate, cu răni grave, întinse pe drum sau stivuite în spatele unui camion. AGERPRES/(AS – autor: Raluca-Elena Anghel, editor online: Alexandru Cojocaru)

Sursa foto: www.abc.net.au

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI