Prognoza meteo. Vremea în București și în țară

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Astăzi, vremea va fi caldă pentru această perioadă în sud-vestul țării, iar în rest valorile de temperatură vor marca o scădere și se vor situa în general în jurul mediilor multianuale. 

Cerul va fi variabil, cu înnorări mai persistente în jumătatea estică. Vor fi precipitații slabe cantitativ, mixte în cea mai mare parte a Moldovei și local mai ales ploi în Transilvania, Muntenia și Dobrogea, iar în celelalte regiuni, doar cu totul izolat ploi. 

În Carpații Orientali, local în Carpații Meridionali și izolat în restul masivelor, vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane și local în centru și sud. Temperaturile maxime vor fi de la 3 grade în nordul Moldovei până la 17 grade în Oltenia și sud-vestul Munteniei. 

Dimineața, izolat vor fi condiții de ceață.

În București, valorile termice vor fi mai scăzute față de ziua precedentă. Cerul va avea înnorări și trecător vor fi condiții să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade.

La munte, cerul va avea înnorări, iar în Carpații Orientali, local în Carpații Meridionali și izolat în restul masivelor vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe creste. Valorile de temperatură vor marca o scădere față de intervalul precedent. 

Până la ora 12:00 este în vigoare și o atenționare nowcasting cod galben de fenomene meteo periculoase imediate, emisă de  Administrația Națională de Meteorologie (ANM) în județul Caraş-Severin, zona de munte de peste 1800 m și județul Hunedoara, zona de munte de peste 1800 m.

Se vor semnala: intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 90…100 km/h.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI