SUA au cerut Ucrainei să nu mai lovească rafinăriile de petrol rusești

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Washingtonul a cerut Kievului să înceteze să mai lovească rafinăriile de petrol rusești, din cauza temerilor legate de creșterea prețurilor la țiței și a unor acțiuni de retorsiune. Ucraina a intrat în ziua 759 a războiului. 

UPDATE 8:20 – Un mort și doi răniți, într-un atac cu dronă în regiunea Belgorod, în Rusia

Un civil a fost ucis şi alţi doi au fost răniţi într-un atac cu dronă în regiunea rusă Belgorod, care se învecinează cu Ucraina, a declarat guvernatorul regional, potrivit AFP.

„Va fi o dimineaţă dificilă”, a scris Viaceslav Gladkov pe Telegram, adăugând că două districte din regiunea sa au fost atacate de drone.

„Un civil a fost ucis, alţi doi au fost răniţi” într-unul dintre atacurile din districtul Cernianski, a spus el.

Camera Reprezentanţilor a SUA, controlată de republicani, a adoptat un proiect de lege care prevede alocări bugetare de 1.200 de miliarde de dolari pentru a menţine finanţarea guvernului până în septembrie, lăsând Senatului, majoritar democrat, câteva ore pentru a acţiona înainte de termenul limită – miezul nopţii – când ar urma o închidere parţială a activităţii guvernului.

Dar o altă chestiune separată şi controversată legată de bani fierbe în Congres, unde liderii acestuia solicită de urgenţă adoptarea finală a unui pachet de asistenţă de securitate de 95 de miliarde de dolari, aprobat de Senat, pentru Ucraina, Israel şi Taiwan. Unii republicani se opun continuării susţinerii Ucrainei în războiul său împotriva armatei ruseşti invadatoare. Deşi conservatorii au reuşit să convingă Congresul şi pe preşedintele democrat Joe Biden să accepte unele reduceri de cheltuieli pentru anul fiscal 2024, ei sperau la economii mult mai profunde.

Washingtonul a cerut Kievului să înceteze să mai lovească rafinăriile de petrol rusești, din cauza temerilor legate de creșterea prețurilor la țiței și a unor acțiuni de retorsiune, potrivit Financial Times.

Acest lucru a fost transmis oficialilor de rang înalt din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) și al Serviciului de Informații al Apărării din Ucraina (HUR), au declarat trei oficiali anonimi pentru ziar.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI