Serviciul militar obligatoriu ar putea fi reintrodus

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Dacă  Ministerul Apărării nu poate recuruta suficienți militari prin sistemul voluntariatului, ar fi nevoie de reintroducerea stagiului ilitar obligatori, este de părere generalul (r) Virgil Bălăceanu, fost reprezentantul României la NATO.

Militarul de cariera a opinat că dacă într-un interval de 5-7ani Ministerul Apărării nu reușește să recruteze suficienți voluntari pentru a acoperi deficitul de personal, ar fi necesară reintroducerea stagiului obligatoriu, potrivit Radio România Actualități.

„Tinerii ar trebui să ştie că, dacă voinţa politică nu se manifestă şi printr-un cadru legislativ adecvat nu găsim acele forme de pregătire a rezervei, deci, a rezerviştilor, pe înţelesul tuturor, pe baza voluntariatului, într-un timp relativ scurt, să zicem, în următorii 5-7 ani, România va trebui, va fi obligată să reintroducă serviciu militar obligatoriu. Apărarea şi descurajarea nu este a momentului de astăzi, apărarea şi descurajare este un proces care a început, este accelerat în NATO, necesită timp, dar necesită participarea tuturor statelor,” a afirmat generalul Bălăceanu.

Anunțul vine la scurt timp după ce șeful Statului Majoe al Armatei, gen. Gheorghiță Vlad, a avertizat că România are nevoie rapid de o nouă lege privind pregătirea populației pentru apărare, în contextul conflictului de la graniță și a altor amenințăro previzibile pentru statele NATO.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI