„Cupola” de căldură peste România. ANM anunță că se vor atinge chiar și 32 de grade Celsius

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Temperaturile tot mai ridicate surprind chiar și meteorologii ANM. Conform celor mai recente prognoze, urmează să înregistrăm în termometre chiar și 32 de grade Celsius.

Luni sunt așteptate temperaturi maxime de 32 grade, posibil resimțite spre 35 grade Celsius. De marți-miercuri se răcește accentuat peste tot, vor fi nopți și dimineți friguroase și posibil îngheț la sol.

Administraţia Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 15 aprilie – 13 mai 2024. Potrivit meteorologilor, începând cu ziua de miercuri, 17 aprilie, o masă de aer rece de origine arctic maritim, din nord-vestul continentului, va duce la o răcire accentuată în toate regiunile țării.

Săptămâna viitoare, în primele două zile, vremea va fi deosebit de caldã în majoritatea zonelor din țară. Valorile termice vor fi comparabile cu o zi de vară și vor cuprinse între 25 şi 32 de grade, cu cele mai ridicate temperaturi în sudul și în sud-estul țării. Începând cu ziua de miercuri, 17 aprilie o masă de aer rece de origine arctic maritim, din nord-vestul continentului, va duce la o răcire accentuată în toate regiunile țării. Astfel, regimul termic va fi în scădere bruscă și valorile maxime vor trece cu greu de 10…15 grade. Aria precipitațiilor va fi în extindere, iar în zonele montane se vor transforma în lapoviță și ninsori. Vântul va amplifica senzația de frig, urmând ca pe creste să avem și viscol intens”, au explicat specialiştii ANM. 

Cum va fi vremea de Paște și de 1 Mai – Prognoza meteo ANM pentru următoarele 4 săptămâni

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI