CFR Brașov anulează mai multe trenuri din cauza lipsei mecanicilor

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Conducerea CFR Călători a decis să anuleze 14 trenuri în weekenduri pe raza Regionalei Brașov, cu începere din data de 27 aprilie 2024. Anulările de trenuri au loc drept urmare a crizei de mecanici de locomotivă, cu riscul pierderii compensației acordate de ARF și a plății de penalizări, anunță Club Feroviar.

Potrivit documentelor consultate de Club Feroviar este vorba de trenuri pe relațiile Teiuș – Sibiu, Teiuș – Tg.Mureș, Beia – Sibiu, Sighișoara – Sibiu, Mediaș – Teiuș, Sighișoara – Beia, Brașov – Gheorghieni, Tg.Mureș – Deda, Sf. Gheorghe – Brașov și rutele inverse.

Modificările afectează trenurile Regio și au fost propuse la jumătatea lunii chiar de către conducerea Regionalei Brașov.

Directorul general al Societății Naționale de Transport Feroviar de Călători „CFR Călători” S.A, Traian Preoteasa, a emis pe 28 decembrie 2023 o adresă prin care le cere șefilor de regionale să recurgă la anulări de trenuri în 2024. De asemenea, în numele ”optimizării activității”, el a solicitat la începutul anului ”încadrarea strictă în norma lunară” pentru personalul operatorului feroviar de stat. Adică zero ore suplimentare, inclusiv pentru mecanici.

Sursă: G4Media

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI