Ce se întâmplă cu pensiile de Paște? Anunțul premierului Ciolacu

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Ministerul Muncii lucrează la un act normativ pentru ca toate pensiile să fie livrate înainte de Paște, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Vârstnicii vor putea să-și facă astfel cumpărăturile, mai ales că vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare din cauza scumpirilor din ultima perioadă. Banii vor ajunge mai repede la pensionari și pentru că bugetarii și inclusiv poștașii vor avea liber în perioada 1 și 7 mai, când sunt livrate pensiile în mod normal. 

„O rog pe doamna ministru să vorbească la toate băncile din România, să vedem ce modificări trebuie făcute la convenţii şi cu Poşta Română, astfel încât toţi pensionarii să îşi primească pensiile înainte de sărbătorile pascale”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

El a mai adăugat, în ședința de Guvern că o altă prioritate este şi păstrarea forţei de muncă în ţară. „Avem în lucru la ministerul Muncii un proiect de lege foarte important pe această temă, cel privind adoptarea salariului minim european în România. O rog pe doamna ministru Bucura Oprescu ca, imediat după Paşti, să punem acest act normativ în transparenţă publică, astfel încât să existe un calendar clar de dialog cu mediul de afaceri şi sindicatele”, a spus Ciolacu.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI