Eduard Novak cere ”demisia de onoare” conducerii Federaţiei Române de Ciclism, după suspendarea lui Dascălu

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Fost preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism şi fost ministru al Sportului, Eduard Novak cere actualei conduceri a FRC „demisia de onoare”, în urma suspendării sportivului Vlad Dascălu pentru abateri de la regulamentul antidoping.

Novak a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care acuză conducerea FRC de „incompetenţă” pentru că, deşi erau cunoscute notificările venite din partea federaţiei internaţionale, nu a reuşit să prevină „catastrofa”.

„În calitate de fost conducător al Federaţiei de Ciclism şi Ministru al Sportului, doresc să transmit un mesaj clar către actuala conducere a federaţiei. Suspendarea din partea Tribunalului Antidoping din cadrul UCI a celui mai titrat ciclist de mountain bike, aflat în cursa pentru o medalie olimpică, evidenţiază incompetenţa celor care guvernează această federaţie. Toate notificările au fost trimise către FRC timp de 12 luni, însă nimeni nu a reuşit să prevină această catastrofă. Având în vedere că mai multe obiective importante ale FRC nu au fost îndeplinite, consider că acest incident reprezintă picătura care a umplut paharul. Recomand conducerii federaţiei să-şi prezinte demisia de onoare şi să ofere oportunitatea unor persoane competente, care înţeleg mai bine nevoile sportivilor şi pot aduce o valoare adăugată acestei ramuri sportive din România”, a scris Novak.

Sportivul român Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat pe o perioadă de 17 luni de Tribunalul Antidoping al Uniunii Cicliste Internaţionale, pentru abateri de la regulamentul antidoping.

Tribunalul Antidoping UCI l-a găsit pe Vlad Dascălu vinovat de trei abateri de la declararea locaţiei într-un interval de 12 luni.

Decizia poate fi atacată la Curtea de Arbitraj Sportiv (TAS) în termen de o lună.

Dascălu (26 ani), care era o speranţă la medalie pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris, are în palmares, între altele, un titlu mondial MTB Under-23 (2019), un titlu european MTB Under-23 (2019) şi Cupa Mondială MTB U23 (2019). La Jocurile Olimpice de la Tokyo, în 2021, Dascălu s-a clasat pe locul 7.
AGERPRES

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI