România devine focarul UE. Gheorghiță: Mi-e teamă că suntem în scenariul Lombardiei.Arafat: Este o situație la limită. Ne putem compara cu Italia

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Situația devine tot mai critică. Țara noastră domnină topurile europene în ceea ce privește numărul de infectări si de morți cu noul coronavirus. Mai exact, în ultimele 24 de ore, România se află pe primul loc în Uniunea Europeană și pe locul 2, după Rusia, în Europa.

Ușor, ușor, țara noastră intră în scenariul în care era și Lombardia anul trecut. Anunțul a fost făcut chiar de președintele CNCAV, colonel dr. Valeriu Gheorghiță.

„Mi-e teamă că deja suntem în acest scenariu (în care anul trecut era Italia – n.r.). Este cât se poate de evident că spitalele și unitățile de primiri urgență sunt asaltate. Sunt copleșite în momentul de față de pacienți diagnosticați cu COVID-19, lăsând de o parte celelalte categorii de boli, urgențele, accidentele rutiere, arsurile, care vedem că se întâmplă în fiecare zi și care generează victime care au nevoie de asistență medicală”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Și Raed Arafat, șeful DSU a vorbit despre situația alarmantă din țara noastră.

”La câte cazuri avem și la numărul de decese, da, s-ar putea compara, este o situație la limită.”, a spus Raed Arafat.

Sistemul de sănătate este depășit total de explozia infectărilor în țara noastră. Spitalele nu mai fac față, iar ambulanțele stau la coadă la intrare pentru a preda bolnavii care așteaptă o gură de oxigen. În unele spitale, oamenii stau pe unde apucă, pe holurile spitalelor. Imagini cutremurătoare au apărut și la institutul Marius Nasta.

„Este extrem de dificil. Nu am crezut că vom ajunge intr-un astfel de moment. Nu am crezut că vom avea atât de mulți pacienți severi pe secție. În acest moment avem 103 pacienți la un număr de 81 de paturi., a declarat Beatrice Mahler”, managerul Institutului Marius Nasta.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI