Biserica Română, anunț despre certificatul verde. Sfântul Sinod al BOR nu este de acord cu introducerea certificatului în biserică

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Toate cultele religioase din România au fost informate că, în cazul în care se va vota certificatul verde, toți preoții, pastori, conducătorii cultelor și restul angajaților vor fi obligați să se vaccineze, să facă dovada trecerii recente prin boală sau să se testele periodic.

Imediat, Biserica Ortodoxă Română, prin vocea Cancelariei Sfântului Sinod, a răspuns după această informare și susține că certificatul verde ar trebui să nu se aplice și în cazul activităților religioase, însă se vor face demersuri necesare astfel încât certificatul să nu se devină obligatoriu și în acest caz.

Iată răspunsul Bisericii Ortodoxe Române:

„În acest sens, vă mulțumim pentru interesul dumneavoastră concretizat prin scrisoarea de informare transmisă și vă asigurăm că Biserica Ortodoxă Română va urmări parcursul parlamentar al acestei Propuneri legislative, care nu are ca obiect activitatea religioasă a personalului cultelor religioase recunoscute, și va face demersurile legale necesare astfel încât eventualele amendamente care vor fi aduse de către comisiile raportoare sau de către plen să nu afecteze viața religioasă a cetățenilor și nici buna desfășurare a slujbelor religioase, prin introducerea Certificatului verde pentru clerici sau credincioși, ca o condiție de a participa fizic la slujbele religioase”, se arată în răspunsul Vicarulu Administrativ Patriarhal, Pr. Ionuț Gabriel Corduneanu.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI