S-a lansat primul serviciu de rambursare a banilor pentru zborurile anulate sau amânate

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Pandemia și-a pus amprenta și pe companiile aeriene. Din cauza restricțiilor dure, numai în ultimul an, unul din trei zboruri a fost modificat sau anulat şi mii de români au fost afectaţi. Pasagerii au fost nevoiţi să aştepte în medie între 30 şi 60 de zile pentru a primi rambursarea cuvenită de la compania aeriană în cazul întârzierilor sau anulărilor de zboruri.

Acest lucru a dat peste cap cel mai multe oamenii de afaceri, care aveau întâlniri în alte țări și nu au mai putut ajunge. Teama că zborul poate fi anulat sau amânat şi că banii nu mai pot fi recuperaţi persistă încă în rândul românilor, deşi restricţiile sunt tot mai puţine.

În acest context, compania Vola.ro lansează serviciul Fast Refund, cu ajutorul căruia pasagerii aflaţi în astfel de situaţii îşi pot primi banii numerar în maximum 7 zile. Asta în condițiile în care, acum, pasagerii aşteaptă uneori chiar şi mai mult de 90 de zile pentru rambursare, rambursare ce ia de cele mai multe ori forma de voucher. Achiziţionând acest serviciu adiţional, toţi pasagerii ale căror zboruri sunt anulate sau modificate, sunt notificaţi de către Vola în cel mai scurt timp cu privire la schimbările apărute şi li se oferă asistenţă pentru a identifica cea mai bună alternativă de călătorie de la compania aeriană, fără costuri suplimentare.

Pot beneficia de serviciul Vola Fast Refund clienţii care au adaugat această opţiune odată cu efectuarea rezervării şi se aplică ori de câte ori zborurile rezervate pe Vola.ro suferă modificări sau anulări prin decizia companiilor aeriene. În calculul sumei totale rambursate se ia în considerare atât preţul biletelor de avion, cât şi cel al bagajelor, taxa de check-in, costul locurilor preferenţiale. Practic, singurele costuri neacoperite de Vola Fast Refund sunt cele ale asigurării medicale.

Schimbările impuse de autorităţi la nivel mondial în ultimul an, au determinat un număr crescut de instabilităţi cu privire la operarea zborurilor.  Și în sezonul estival procentul a fost chiar mai ridicat, depăşind pragul de 35%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2019, când doar maximum 5% dintre zboruri sufereau modificări sau anulări.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI