Circulația în Prahova, permisă, în weekend, până la ora 02.00, pentru participarea la slujbe, de Paștele Catolic

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

În toate localitățile din Prahova, la fel ca la nivel național, este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în perioada 3 aprilie – 4 aprilie 2021, în intervalul orar 20.00-02.00, pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase. Anunțul a fost făcut de IPJ Prahova, care a menționat că polițiștii, alături față de jandarmi, vor fi prezenți, în weekend, la datorie.

Paștele Catolic vine la pachet cu ridicarea unor restricții de circulație.

Potrivit IPJ Prahova, în toate localitățile este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în perioada 3 aprilie – 4 aprilie 2021, în intervalul orar 20.00-2.00, pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

Polițiștii atrag atenția că există o serie de restricții pe perioada stării de alertă. Astfel, potrivit IPJ Prahova, în interiorul localităților, este interzisă circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.

„De asemenea, în toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22.00-5.00, iar în toate localitățile, unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00-5.00. Totodată, în toate localitățile, unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20.00-5.00”, a precizat IPJ Prahova, care a explicat și care sunt excepțiile de la aceste reguli.

„De la aceste reguli există excepții justificate, în toate localitățile fiind permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în perioada 3 aprilie – 4 aprilie 2021, în intervalul orar 20.00-2.00, pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase”, a precizat IPJ Prahova.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova vor fi la datorie în acest sfârșit de săptămână și vor acționa în sistem integrat, împreună cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Prahova, Gruparea de Jandarmi Mobilă ,,Matei Basarab” Ploiești, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Șerban Cantacuzino” al Județului Prahova, precum și cu celelalte instituții ale statului cu atribuții în domeniul respectării măsurilor de sănătate publică, pentru ca Paștele Catolic să fie sărbătorit în siguranță, iar prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid – 19 să fie respectate.

„Efectivele planificate în serviciu vor desfășura activități pe două paliere: unul de prevenire și descurajare, iar cel de-al doilea de combatere a faptelor antisociale și de impunere fermă a legii. Cei mai mulți dintre colegii aflați la datorie în această perioadă, sunt din structurile de ordine publică și poliție rutieră, alături de aceștia, ca de fiecare dată, aflându-se în dispozitiv și colegi de la alte structuri – transporturi, investigații criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenție rapidă și poliţiști de la arme, explozivi şi substanțe periculoase”, a precizat IPJ Prahova, care a mai precizat că „în caz de nevoie sau dacă ați asistat ori aveți cunoștință despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelați cu încredere la cel mai apropiat polițist ori sunați la 112 – Apelul Unic de Urgență!”.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI